Organizare nunta
De la Portal semantic Pagini Favorite
Top Contributori Articol |
|
Alexandra [22 editari] |
Afiseaza tot |
Comunitate |
Vino si tu in zona Google FriendConnect |
Urmareste Pagini Favorite pe twitter |
Cuprins |
Nunti tematice
- Te incurajam sa fii indrazneata si sa depasesti barierele conventionalului!
- Creeaza-ti propriul concept de eveniment!
- Alege tema nuntii tale in jurul unei culori.
- Una din cele mai populare teme de nunta este tema cromatica, care impune organizarea intregului decor de nunta in jurul unei culori.
- Alegerea unei culori de baza pentru decorarea salii este cea mai usoara alegere daca optezi pentru culoarea preferata.
- Poti alege pentru realizarea decorului de nunta atat combinatii de nuante diferite apartinand unei singure culori sau poti opta pentru combinatii indraznete de culori.
- Este o zi speciala in viata ta si bucura-te cum stii mai bine! Chiar si prin culoare!
- Ai idei originale si cauti modalitati de a le pune in practica.
Te incurajam sa fii indrazneata si sa depasesti barierele conventionalului! Creeaza-ti propriul concept de eveniment! Alege tema nuntii tale in jurul unei culori
- Teme Romantice
- Teme pe Anotimp
- Teme Glamour
- Teme Veselie...mai mult[1]
Culoarea
Este elementul de baza al nuntilor tematice. Astfel, in functie de temele de nunta alese se stabileste si tipul de decor.
- Nunta marina trebuie realizata intr-un decor in care predomina nuantele de verde-aqua si scoicile. Tot pentru o astfel de tematica, se pot folosi elemente de decor in culoarea lavandei.
- Nunta Glamour este una dintre cele mai luxoase si mai scumpe teme de nunta. Albul si griul sunt culorile care trebuie sa incante privirile invitatilor.
- Nunta cu tema medievala poate fi cea mai indrazneata alegere pornind de la rochia de mireasa (aurie, cu maneca foarte larga si brodata cu diverse modele) si pana la invitatiile de nunta (din hartie de pergament cu margini in degrade, rulata si legata cu o panglica). Culorile reprezentative pentru nunta medievala sunt auriul si nuantele tomnatice, in special maronul....mai mult[2]
http://www.academiadenunti.ro/nunti-tematice.html
Organizare nunta
Cu 12 luni înaintea nuntii
Alegeţi o agendă în care să notaţi informaţiile şi planificările necesare; consultaţivă cu logodnicul (logodnica) şi parinţii în legatură cu bugetul şi stilul nunţii; stabiliţi data nunţii şi apoi locul unde va avea loc petrecerea; nu trebuie să uitaţi că perioada iulieseptembrie este cea mai aglomerată in ceea ce priveşte nunţile; stabliţi orele la care veţi ajunge la cununia religioasă, la biserică şi la restaurant.
Cu 11 luni inaintea nuntii
Solicitaţi oferta restaurantelor şi hotărâţi în funcţie de buget, numărul de invitaţi şi meniurile oferite restaurantul cel mai potrivit; hotărâţivă asupra locurilor unde se va desfăşura cununia civilă şi cununia religioasă; mergeţi la biserica dorită, vorbiţi cu preotul paroh, achitaţi un eventual avans şi verificaţi ca în data respectivă să se încheie cununii religioase; alegeţi muzicanţii. Chiar dacă alegeţi DJ sau formaţie încheiaţi un contract şi achitaţi avansul.
Cu 10 luni înaintea nuntii
Alegeţi naşii, domnişoarele şi cavalerii de onoare; contactaţi cameramanul, încheiaţi contract şi achiaţi avans; alcătuiţi lista invitaţilor; Cu 6 luni înainte: Alegeţi şi comandaţi rochia de mireasă şi accesoriile; planificaţi luna de miere; stabiliţi meniul, discutaţi cu bucătarul şi cu personalul de servire;
Cu 4 luni înainte de nunta
Comandaţi invitaţiile; comandaţi verghietele şi eventualele carduri de masă şi meniuri; alegeţi costumul sau smokingul mirelui; informaţivă asupra actelor necesare pentru Oficiul Stării Civile.
Cu 3 luni înainte de nunta
Mireasa face prima probă a rochiei; de preferat este ca mireasa să fie însoţită de cineva care să poată repera orice posibil defect. Nu trebuie să vă grăbiţi; cercetaţi cu atenţie rochia; închiriaţi limuzinele, trăsura; fixeazăţi o programare la coafor şi discută despre stilul coafurii; angajaţi firma de decoraţiuni;...mai mult[3]
Greseli in organizarea nuntii
Ziua nuntii este poate cel mai frumos si cel mai asteptat moment din viata unei femei. Nu lasa grijile sau eventualele probleme ivite sa te indispuna!- Alegerea invitatilor. Lista de invitati trebuie sa contina persoanele pe care tu si viitorul sot le doriti cu adevarat. E drept, si parintii ar avea ceva de adaugat aici, dar uneori numarul lor de invitati devine prea mare sau invita persoane pe care nu le doriti. Este bine sa le ceri parerea, sa te sfatuiesti impreuna cu ei, pentru a evita reprosurile, sa le ceri ajutorul sau sfaturile, dar nunta este a voastra, voi decideti in final invitatii. Este de preferat sa ai din timp un numar relativ sigur al invitatilor, pentru a putea planifica localul, mesele etc.
- Casetele video sau albumele foto te nemultumesc? Amintirile sunt foarte importante, pentru ca ele raman in urma acestui eveniment. Rudele pot cere si ele copii ale casetelor video, ceea ce duce la deteriorarea acestora. Trebuie gasit din timp un cameraman si un fotograf profesionist, care a participat la mai multe nunti, care sa lucreze cu produse de calitate si care sa reziste in timp.
- Ziua si ora exacta a cununiei civile si religioase trebuie alese din timp, pentru a te asigura ca acestea se pot realiza in perioada pe care ti-o doresti.
- Aspectul miresei este foarte important, astfel ca programarea din timp la coafor este esentiala. Pentru a fi convinsa ca o sa iti placa coafura si machiajul, este bine sa incerci din timp mai multe variante, sa vezi care ti se potriveste cel mai bine. Ai grija ca acest lucru sa nu il faci in apropierea nuntii, caci parul tau se poate deteriora si nu mai are un aspect placut. Intreaba coafeza de programul de concediu fiindca ai putea avea ghinionul ca acesta sa se suprapuna cu ziua nuntii, sau daca este insarcinata si momentul nasterii ar putea fi in perioada nuntii tale. Rochia si accesoriile trebuie alese si ele din timp, astfel incat sa te avantajeze....mai mult[4]
3 greseli frecvente in organizarea nuntii
Ziua nuntii... de cand visati la ea? O zi plina de momente frumoase si emotionante, cand imbracati rochia de mireasa si va simtiti ca o printesa... Pentru ca totul sa iasa perfect trebuie sa fiti atente la fiecare detaliu din organizarea nuntii, tocmai de aceea, pentru a va veni in ajutor, va vom vorbi despre cele mai frecvente 5 greseli la o nunta, pentru a sti la ce anume sa va asteptati.
1. Nu ii lasati pe toti cei apropiati sa se implice privind lista invitatilor
Stiu ca va vine greu sa nu va lasati parintii sa se implice, caci acestia s-ar supara foarte tare. Nasii de asemenea vor veni si ei cu o lista de invitati, socrii la fel, bunicii de asemenea si in felul acesta nu veti mai reusi sa chemati la nunta voastra persoanele care va sunt voua dragi pentru ca nu veti mai avea locuri disponibile. Parintii vor sa vina cu colegi de serviciu, cu prieteni mai indepartati pe care i-ati vazut doar de cateva ori in viata ori deloc etc. Dar parca nici nu puteti sa ii refuzati complet. Multi miri s-au confruntat cu aceasta problema si s-au plans de numarul mare de participanti pe care i-au dorit rudele. Cel mai bine este sa faceti o lista cu toti cei pe care ii doriti voi sa fie prezenti la nunta voastra, ca mai apoi, in functie de numarul de locuri care au ramas disponibile, sa le dati parintilor vostri si rudelor un numar fix de invitatii cu specificarea ca acele invitatii sunt in numar maxim, mai mult de atatea nu pot fi date. Astfel fiecare isi va imparti invitatiile primite cui o sa considere ca este mai potrivit. Aplicand aceasta idee scapati de reprosurile tuturor.
2. Invitati doar persoane apropiate (sau cunoscute)
Ca tot vorbim de lista invitatilor, o alta greseala pe care multi au savarsit-o se refera la persoanele care sunt invitate. Daca vreti o atmosfera de vis la nunta, in care sa va simtiti bine, atunci invitati doar acele persoane pe care le cunoasteti, nu oameni pe care i-ati vazut doar de cateva ori in viata. Altfel riscati sa se formeze “grupulete” prea multe, oamenii sa nu se ridice la dans sau sa nu aveti parte de o atmosfera prieteneasca.
3. Vestea ca 75% din cei invitati vor fi prezenti la nunta
Este adevarat ca se intampla des ca nu toti cei care au fost invitati sau care au confirmat venirea la nunta vor fi cu adevarat prezenti. Insa nu va bazati in totalitate pe aceasta teorie. Cunosc nunti in care mirii au trimis un numar de invitatii, au primit confirmarile de la mai putini oameni, insa la nunta lor s-au prezentat mai multi decat se asteptau, astfel ca nu a avut unde sa ii aseze si au fost nevoiti sa improvizeze spatii, sa aduca scaune si mese astfel incat sa se faca loc si pentru cei veniti in plus (astfel si decorul de nunta a avut de suferit). Situatia nu a fost foarte frumoasa pentru noii veniti si nici nu ar fi fost posibil sa le refuze venirea, caci erau fie prieteni mai vechi care aflasera de nunta loc, fie obligatii. Este bine ca macar cateva locuri sa le lasati de rezerva pentru ziua nuntii sau sa va pregatiti si cateva spatii in plus pentru situatia in care ar veni mai multi invitati, mai ales daca aveti prieteni “imprastiati” prin toata tara.sursa: